Kan ik mijn warmtepomp zelf onderhouden?

Er zijn bepaalde zaken die je als gebruiker zelf kan uitvoeren om het rendement van je toestel zo hoog mogelijk te houden gedurende het volledige jaar. Een grondige controle van uw installatie, daar komen wij graag voor langs! Service bieden naar onze klanten is één van onze belangrijkste troeven.

service

WAT KAN IK DOEN OM MIJN warmtepomp OPTImaal te laten werken?

enkele tips & tricks

Uw airconditioning kan zijn optimale werking behouden, door af en toe een onderhoudsbeurt te geven. Er zijn een aantal zaken die u zelf kan doen om uw toestel zo goed mogelijk te onderhouden. Een maandelijkse controle van de filters krijgt hierbij prioriteit.

Bij actief gebruik van de warmtepomp, kunnen deze filters vol raken met stof en/of ander vuil. U kan deze stofzuigen of uitwassen, om deze nadien opnieuw in het toestel te bevestigen. Stof of obstakels kunnen namelijk de werking belemmeren of zorgen voor een storing in de installatie. Maak de binnenunit regelmatig proper met een vochtige doek, om zo ook de gecirculeerde lucht schoon te houden.

Daarnaast dien je ook de buitenunit regelmatig te controleren op vuil of obstakels.

JAARLIJKSE CONTROLE VAN UW INSTALLATIE

Verder is het ook belangrijk om jaarlijks uw installatie te laten controleren. Indien er zich fouten voordoen in de installatie, gaan we over naar het zoeken van de oorzaak. Na het oplossen van de fout kunnen we zien of de installatie heropgestart kan worden. We doen ook controle op de juiste werking van de koeltechnische installatie aangezien de juiste hoeveelheid koelmiddel namelijk essentieel is voor de werking van uw toestel. Dit is echter iets dat u niet zelf kan uitvoeren, hiervoor hebben wij het juiste koelmiddel en materiaal voor nodig om de airconditioning daarop te controleren. Voor het controleren van uw airco, kan u jaarlijks een expert van Sunairco laten langskomen. Deze kan op datzelfde moment ook een onderhoudscontrole uitvoeren.

ONDERHOUD

Sunairco biedt u de service van een onderhoudscontract aan. Hiermee krijgt uw installatie een jaarlijks onderhoud aan lagere kosten én kan u Sunairco inschakelen om uw toestel te onderhouden en/of herstellen. Een juist onderhoud zal de werking en het rendement van uw installatie optimaliseren.

Graag wat meer info over een onderhoud?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.

Bij sunairco verdelen wij 2 merken van airconditioning installaties.

WIL JE ZIEN HOE DE AIRCO'S VAN DEZE MERKEN ERUIT ZIEN? KLIK DAN OP HET LOGO VAN HET MERK.