Vraag een premie aan bij de Vlaamse overheid.

BRON : Vlaanderen.be
AUTEUR :Digitaal Vlaanderen
Eén online loket voor de aanvraag van premies van de Vlaamse overheid voor renovatie en energiebesparende investeringen. Mijn VerbouwPremie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest. Daarnaast kunt ook uw renovatie financieren met Mijn Verbouwlening.

Voor wie, welke werken en hoe aanvragen

Al wie investeert in een bestaande woning, appartement(open definitie), appartementsgebouw(open definitie) of een niet-woongebouw(open definitie)(bijvoorbeeld een bedrijfspand of kantoorgebouw), zal afhankelijk van de doelgroep waartoe hij of zij behoort financiële steun kunnen aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie (zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler en gascondensatieketel(open definitie)) en investeringen in woningkwaliteit (elektriciteit en sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren).

Wat met appartementen en appartementsgebouwen? 

Binnen Mijn VerbouwPremie wordt een onderscheid gemaakt tussen enerzijds werken aan de gemeenschappelijke delen(open definitie) van een appartementsgebouw(open definitie) en werken aan de privatieve delen(open definitie) van een appartementsgebouw (ongeacht of er voor het appartementsgebouw een VME is opgericht of niet). Daarnaast verschilt het premiebedrag en de manier van aanvragen ook voor investeringen in appartementen, appartementsgebouwen en woningen. 

Oude premiesystemen versus Mijn VerbouwPremie 

Mijn VerbouwPremie is sinds eind 2022 hét nieuwe premiesysteem dat de renovatiepremie van Wonen In Vlaanderen en de energiepremies van Fluvius integreert. U kunt Mijn VerbouwPremie aanvragen voor facturen (of delen van facturen) waarvoor u nog geen renovatiepremie van Wonen in Vlaanderen en/of energiepremie bij Fluvius heeft aangevraagd. 

Naast Mijn VerbouwPremie bestaan er nog tal van andere premies voor renovatie én energiebesparende investeringen. Meer informatie over die premies vindt u via de Premiezoeker of de Premierobot voor energiepremies.

Mijn VerbouwLening 

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie, kunt u vanaf 1 september 2022 ook de voordelige Mijn Verbouwlening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Mijn verbouwlening vervangt de Energielening (tot 15.000 euro via het Energiehuis voor een prioritaire doelgroep/klanten met exclusief nachttarief).

Andere Nieuwsartikelen

ZO CHECK JE OF JE WONING KLAAR IS VOOR EEN WARMTEPOMP 

De warmtepomp is een duurzaam alternatief, zodat je geen gas meer nodig hebt. Bovendien haalt het warmte uit de lucht, bodem of grondwater, waardoor je tot 3 of 4 keer minder energie verbruikt dan andere verwarmingsvormen.

Kamer voert warmtepompnorm in om afbouw fossiele brandstoffen te stimuleren.

De plenaire Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor de invoering van een "warmtepompnorm". Daardoor zal de federale energiewaakhond CREG voortaan elk jaar het prijsverschil bestuderen tussen verwarmen met warmtepompen en verwarmen met fossiele brandstoffen.