ZO CHECK JE OF JE WONING KLAAR IS VOOR EEN WARMTEPOMP 

BRON : HLN.be
AUTEUR :Eneco
De warmtepomp is een duurzaam alternatief, zodat je geen gas meer nodig hebt. Bovendien haalt het warmte uit de lucht, bodem of grondwater, waardoor je tot 3 of 4 keer minder energie verbruikt dan andere verwarmingsvormen.

Het installeren van een warmtepomp kan een uitstekende investering zijn om uw woning te verduurzamen en uw energiekosten te verlagen. Maar voordat u een warmtepomp laat installeren, is het belangrijk om te controleren of uw woning er klaar voor is.

Om te beginnen moet uw woning goed geïsoleerd zijn, zodat de warmte niet ontsnapt en de warmtepomp efficiënt kan werken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de grootte en de lay-out van uw woning om te bepalen welk type warmtepomp het meest geschikt is. Als uw woning veel ramen heeft, kan dit bijvoorbeeld invloed hebben op de keuze van de warmtepomp.

Ook is het van belang om te controleren of uw woning beschikt over de juiste aansluitingen voor de warmtepomp. Zo moet uw woning bijvoorbeeld geschikt zijn voor een lage temperatuur verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming of radiatoren die geschikt zijn voor een lagere temperatuur.

Ten slotte is het aan te raden om een specialist in te schakelen om een technische analyse van uw woning uit te voeren en te bepalen of uw woning klaar is voor een warmtepomp.

Door deze stappen te volgen en een specialist in te schakelen, kunt u ervoor zorgen dat uw woning klaar is voor de installatie van een warmtepomp en kunt u genieten van de voordelen van duurzame verwarming en koeling.

Andere Nieuwsartikelen

Kamer voert warmtepompnorm in om afbouw fossiele brandstoffen te stimuleren.

De plenaire Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor de invoering van een "warmtepompnorm". Daardoor zal de federale energiewaakhond CREG voortaan elk jaar het prijsverschil bestuderen tussen verwarmen met warmtepompen en verwarmen met fossiele brandstoffen.

Vraag een premie aan bij de Vlaamse overheid.

Eén online loket voor de aanvraag van premies van de Vlaamse overheid voor renovatie en energiebesparende investeringen. Mijn VerbouwPremie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest. Daarnaast kunt ook uw renovatie financieren met Mijn Verbouwlening.